Domácí pečení chleba

Vůně čerstvého pečiva, teplá křupavá kůrka a dobrý pocit z vlastního výtvoru… Tomu se nevyrovná žádný chléb z pekárny, natož ze supermarketu, kde dnes často prodávají velmi nekvalitní pečivo. Upéct si vlastní však zvládne opravdu každý! Naučte se s námi si připravit skutečně zdravý a trvanlivý domácí bochník.

V čem kurz spočívá?

Tradiční pečení chleba patří k české kultuře přípravy jídel, navíc v dnešní době jde o příjemnou alternativu k potravinám plných škodlivin. Proto se snažíme udržení této tradice podporovat. Je mnohem zdravější doma péct čerstvé pečivo, u kterého víte, z čeho je vyrobeno.

Navíc je to snazší a rychlejší, než se může na první pohled zdát. Pokud si budete dlouhodobě pěstovat svůj kvásek, můžete si zajistit stálý přísun kvalitního pečiva do Vaší domácnosti.

Jak kurz probíhá?

  • Naučíme se dva snadné recepty na domácí chléb (hnětená a nehnětená varianta).

  • Budeme také připravovat chlebové placky a sladké lívance z kváskových přebytků.

  • Detailně si projdeme postup pečení a upozorníme na nejčastější potíže.

  • Vysvětlíme si, jak vypadá správný kvásek a jak si jej udržovat či jej z žitného přeměnit na pšeničný.

Co si odnesete?

Na tomto kurzu, vhodném pro začátečníky i pro zkušenější pekaře, si osvojíte tradiční pečící postupy a dozvíte se řadu tipů z praxe. Budete si moci vše prakticky vyzkoušet a odnesete si kousek voňavého chleba, který společně upečeme.

Získáte také svůj nový kvásek, ze kterého budete moci pečivo dále doma připravovat. Pečení je především krásný zážitek, díky kterému oceníte kvalitu jídla a budete z něj mít radost.

Ceny

KurzCena
Domácí pečení chleba - individuální780,-
Cena: 780
Objednat